ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του ψυχαναλυτικού-ψυχοθεραπευτή
Τρύφωνα Ζαχαριάδη: «Το Δαχτυλίδι της Κυρίας Αλίξ»!
Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 στην «Αίθουσα Λόγου» της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο).

Ένα δαχτυλίδι, κειμήλιο, την περίοδο της κατοχής, «εισβάλει» στη καθημερινότητα μιας οικογένειας. Περνώντας από γενιά σε γενιά, ανακατεύει τα μέλη της με τον «απόηχο» της ζωής ιστορικών προσώπων του περασμένου αιώνα.

Χρόνια αργότερα, η απρόσμενη κλοπή του, υποχρεώνει τον τελευταίο εν ζωή κληρονόμο, να ξετυλίξει το κουβάρι της διαδρομής των προγόνων. Συναντά τους έρωτες τις προσδοκίες και τις μικρότητές τους. Διαρρήξεις, περίεργες συμπτώσεις κι απόπειρες δολοφονίας, δημιουργούν νέα δεδομένα στους σχεδιασμούς του για το αύριο. Το δαχτυλίδι, όπως κάθε κλειστός κύκλος, τον οδηγεί στην επανάληψη ενός βαθιά ανθρώπινου αιτήματος!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
– Κίρκη Κεφαλέα, Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας ΕΚΠΑ
– Γιάννης Βαϊτσαράς, Kλινικός Ψυχολόγος-Ψυχαναλυτής
– Αποσπάσματα διαβάζει η Ηθοποιός Αριέττα Μουτούση
– Την συζήτηση διευθύνει η Δημοσιογράφος Φρύνη Τσάκωνα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

**********

Οι εκδόσεις Πορφύρα σε συνεργασία με το ΕΛ.ΕΚ.ΙΝ. οργανώνουν σειρά τριών ομιλιών, με θεματικό πυρήνα τα βιβλία της γνωστής ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου Karyl McBride, που εξετάζουν θέματα ανατροφής, απώλειας και διαχείρισης σχέσεων στο πλαίσιο ενός ναρκισσιστικού περιβάλλοντος.

Ομιλητές θα είναι τακτικά μέλη / διδάσκοντες του ΕΛ.ΕΚ.ΙΝ.

Πρόγραμμα:

  • Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, 17.30 – 19.30
    Βασίλης Ζανάκης, Ψυχοθεραπευτής, Θέμα: «Απο-Χωρισμός και Συναισθηματική Εξέλιξη»
  • Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019,  17.30 – 19.30  
    Έφη Μαγουλά, Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας, Ζεύγους & Οικογένειας, Θέμα: «Όταν οι σχέσεις και τα συναισθήματα χάνονται στις μετα-φράσεις»
  • Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019,  17.30 – 19.30
    Όλγα Ψωμιάδη, MA Psychology, Ψυχοθεραπεύτρια / Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Θέμα: «Από την αγάπη για τον εαυτό στην αγάπη για τον Άλλο – ένα ταξίδι εξέλιξης»

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Cafe Βανίλια, Αναξαγόρα 8, Νέα Ερυθραία.