ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η Προβολική Ταύτιση στο Ζεύγος μέσα από τα Μάτια του Θεραπευτή

16 Μαΐου 2021 και ώρα 10:00 έως 13:00

Η παρουσία της προβολικής ταύτισης εμφανίζεται συνεχώς στο τρόπο που σχετιζόμαστε και επικοινωνούμε. Παρόλα αυτά παραμένει μία από τις πιο πολύπλοκες και δυσνόητες έννοιες στον εντοπισμό και την κατανόησή της, αν και είναι μία από τις σημαντικότερες ασυνείδητες διεργασίες και ένα αναπόσπαστο υλικό της θεραπευτικής διαδικασίας. 

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να ρίξει περισσότερο φως στη θεωρητική βάση της έννοιας, όσο και την πρακτική της εμφάνιση στο κλινικό πλαίσιο, κατανοώντας την πολυπλοκότητά επικοινωνίας στη σχέση του ζεύγους.

Μέσω κινηματογραφικών αναφορών, κλινικού υλικού, ενός θεατρικού δρώμενου και βιωματικών ασκήσεων, θα μπορέσουμε σιγά σιγά να έρθουμε πιο κοντά στην αναγνώριση του μηχανισμού της προβολικής ταύτισης και τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει, αλλά και τη γνώση που αποκαλύπτει όταν αξιοποιείται σωστά μέσα στη θεραπευτική σχέση. Κατά συνέπεια θα αυξηθεί η ικανότητα στην αναγνώριση, την ανάλυση και την χρήση της.

Το τρίωρο αυτό σεμινάριο θα περιέχει παρουσιάσεις πάνω στη θεωρία, οι οποίες θα συνδεθούν μετέπειτα και με κλινικά παραδείγματα, αλλά και βιωματικές ασκήσεις. Στο τέλος θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και αποσαφηνίσεις.

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας αλλά και όποιον τον ενδιαφέρει η ασυνείδητη ανθρώπινη επικοινωνία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ένα κενό email με θέμα το όνομά τους στο dorothea.manolopoulou@gmail.com και θα τους αποσταλούν περαιτέρω πληροφορίες για την παρακολούθηση.

Κόστος  Σεμιναρίου: 20€

Υπεύθυνη σεμιναρίου : Δωροθέα Μανωλοπούλου

Μέλη οργανωτικής επιτροπής :
Θοδωρής Γκαραγκούνης 
Χρυσάννα Κλεφτόγιαννη
Έφη Μαγουλά
Κώστας Σπηλιώτης

Η Εισηγήτρια:

Η Δωροθέα Μανωλοπούλου σπούδασε Ψυχολογία στη Μ. Βρετανία στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχανάλυση από το πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Εκπαιδεύτηκε από τους γνωστούς ψυχαναλυτές και συγγραφείς Ματθαίο Γιωσαφάτ και Τρύφωνα Ζαχαριάδη, ως ομαδική και οικογενειακή αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, ενώ παράλληλα έχει ειδικευτεί ψυχοθεραπευτικά και στην Κλινική Ύπνωση. Εργάστηκε σε ψυχιατρικές κλινικές και σχολεία, και ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος και εκπαιδεύτρια στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και Οικογένειας (ΕΛ.ΕΚ.ΙΝ). Εργάζεται επίσης, ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, και παράλληλα διατηρεί το γραφείο της.